Skip to main content

Encik Depan Rumah 2

Tahun 2013: 
Awal tahun dua ribu tiga belas , aku ada krisis dan akhirnya aku break up dengan (MIMR)..  Pada bulan April 2013, aku kena berpraktikal di Sungai Besar. Oleh kerana , Amirul Syahid a.k.a encik tunang aku tu jiran aku. Parents aku pon meminta aku tumpang dia untuk pergi kerja dan balik kerja. 
Masa tu la kami mula cuma berkawan balik, aku pun ada mengaku dekat dia yang aku ada rasa sayang dekat dia lagi. Cuma aku tak thu berapa banyak. Sepanjang aku praktikal dengan hati yang kecewa , dia adalah orang yang banyak support aku. Dia sentiasa berdiri dibelakang aku,hari hari dia orang yang tengok aku menangis. Dia tetap bersabar dengan aku walupun aku menangis untuk lelaki lain dia tetap bagi semangat dekat aku..
Sepanjang tempoh kami berkawan balik tu terbit balik rasa sayang yang dulu pernah hilang. Kami masa tu baru berbaik tak sampai dua bulan dan ktorg decide nak bertunang. * HAHAHHA* - bertunang pon tak romantik macam orang lain- . Kami cuma bertunang sebab tak nak berkwan lama takut nanti tak ke mana pon. Akhirnya kami bertunang. *macam tu je kan* .. Tak ada yang sweet pon. *eheheheh*
Oktober 2014 :
Tanpa kami sedar,sungguh cepat masa berlalu, hampir setahun tiiga bulan kami bertunang. *omaiii* . Sekarang hanya tinggal beberapa hari saja lagi aku bakal menjadi isteri encik depan rumah *AmirulSyahid*..
Dari sekarang ada lagi LAPAN  hari saja lagi sebelum sampai tarikh keramat tu. Memang debar-debar tiap malam bila fikir pasal wedding aku. Alhamdullilah, persiapan hampir siap. Kepada yang membaca entry ni doakan yang terbaik untuk saya dan bakal suami ye ^^'

My E-day 30062013


Terima kaseh sudi membaca entry yang tak seberapa ini..

Comments

Popular posts from this blog

Terabai Seketika

hai blog kesayangan saya, maaf ye buat sementara waktu ini anda akan terabai sebab tuan awak sedang sibuk menguruskan anak - anak di tadika . nanti ada masa yang panjang saya akan berkongsi cerita dengan semua ok :)

Selamat Tinggal LC SRI Damansara , Selamat Datang Dzul Iman Selamat Khalifah

Setelah sekian lama tak menulis entry untuk blog. Hari ini ada rasa kerajinan sedikit untuk berkongsi perkembangan terbaru sekarang.. Hampir lima bulan juga aku berkhidmat mengajar di LC sri damansara .. Macam macam pengalaman dan kasih sayang aku dapat dekat sana.. Berat hati juga nak tinggalkan LC Sri Damansara, sebab aku dah mula sayang dan kenal ragam-ragam budak dekat sana. Walaupun sometimes mereka baik , mereka nakal tapi telatah mereka tetap buat aku sayang mereka.  Lagi-lagi budak daycare yang baby tu, sumpah mmg sayang gila dekat dorg. Akan tetapi nak buat macam mana demi masa depan , aku terpaksa quit then cari kerja ditempat yang baru.. Aku tukar kerja untuk kali ini bukan artas sebab suka-suka , tapi untuk memudahkan urusan aku lepas kahwin ni.. Encik Amsyah aku dapat kerja dekat area Kota Kemuning, so aku pun cari la kerja yang berhampiran dengan dia untuk mudah ktorg nak pindah lepas kahwin ni.. Ya allah! Kalau teringat about wedding ktorg, rasa scary sgt tggal two mon…

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.