Skip to main content

Encik Depan Rumah 2

Tahun 2013: 
Awal tahun dua ribu tiga belas , aku ada krisis dan akhirnya aku break up dengan (MIMR)..  Pada bulan April 2013, aku kena berpraktikal di Sungai Besar. Oleh kerana , Amirul Syahid a.k.a encik tunang aku tu jiran aku. Parents aku pon meminta aku tumpang dia untuk pergi kerja dan balik kerja. 
Masa tu la kami mula cuma berkawan balik, aku pun ada mengaku dekat dia yang aku ada rasa sayang dekat dia lagi. Cuma aku tak thu berapa banyak. Sepanjang aku praktikal dengan hati yang kecewa , dia adalah orang yang banyak support aku. Dia sentiasa berdiri dibelakang aku,hari hari dia orang yang tengok aku menangis. Dia tetap bersabar dengan aku walupun aku menangis untuk lelaki lain dia tetap bagi semangat dekat aku..
Sepanjang tempoh kami berkawan balik tu terbit balik rasa sayang yang dulu pernah hilang. Kami masa tu baru berbaik tak sampai dua bulan dan ktorg decide nak bertunang. * HAHAHHA* - bertunang pon tak romantik macam orang lain- . Kami cuma bertunang sebab tak nak berkwan lama takut nanti tak ke mana pon. Akhirnya kami bertunang. *macam tu je kan* .. Tak ada yang sweet pon. *eheheheh*
Oktober 2014 :
Tanpa kami sedar,sungguh cepat masa berlalu, hampir setahun tiiga bulan kami bertunang. *omaiii* . Sekarang hanya tinggal beberapa hari saja lagi aku bakal menjadi isteri encik depan rumah *AmirulSyahid*..
Dari sekarang ada lagi LAPAN  hari saja lagi sebelum sampai tarikh keramat tu. Memang debar-debar tiap malam bila fikir pasal wedding aku. Alhamdullilah, persiapan hampir siap. Kepada yang membaca entry ni doakan yang terbaik untuk saya dan bakal suami ye ^^'

My E-day 30062013


Terima kaseh sudi membaca entry yang tak seberapa ini..

Comments

Popular posts from this blog

Terabai Seketika

hai blog kesayangan saya, maaf ye buat sementara waktu ini anda akan terabai sebab tuan awak sedang sibuk menguruskan anak - anak di tadika . nanti ada masa yang panjang saya akan berkongsi cerita dengan semua ok :)

penat layan org yg s3lfisH neh !

Hye semua ! assalammualaikum to all readers yg membaca entry aku neh. Entry aku kali neh nak story pasal kepenatan aku hari neh taw ! PENAT + TENSION ! Plan aku gn kengkawan kau ary neh nak keluar tuk beli brg interview nak week . And nk g uma Dilla coz ader buzday party .Tapi sume yg di plan hari neh hancur aw. Dah la penat tgu dak2 boys neh . Lambat mcm2 hal la . Tapi tu ta pe aku bole saba ag . But ader satu yg aku ta leh saba bile kawan aku tnjuk pngai ta der mood dye .  dah bila dye bercakap dye jek nak btol , dye jek nak menang , aku taw dye lagi tua dari kteorg , nak kteorg hrmat dye . Tapi agk2 la law nak sume org ekot ckap dye . kteprg pon ader tahap saba nye .
Jangan campai aku pon tunjuk pangai kurang ajar aku dah la . Penat la nak lyan kepala dye jek . So , perangai dye neh boleh menggangu emosi org lain dan menyebabkan org lain pon jadik ta der mood taw ! . Tolong la hormat perasaan org lain jugak . bila nak buat plan tu rancang la btol2 d akan dtg . ta der niat nak mara kamo…

kepenatan!_bcme kenangan!

ase pnat cgt badan neh!uh!..bru alek dri kmpung la kte an..mcm xcye plak aQue blik kmpung jap jewk..hehe..long journey gk..pnat menunggu bus..haha..kul9 bru dpat bus..cmpi uma kul 11 mlam ..sggah makn dlu cmalam. td ptg dri kuala selangor kul5..cmpi sg.bloh kul6 lbey..cmpi kuis 8.15..haha..pnat gle a..cmalam tman mbe aQue tgok k.l gangster..p aQue xngok ckali..coz aQue da ngok gn nani,aji,balak dye,n bezfren blak dye..haha..bpe kali da Que trun t.s..p xbeli papew pon..2mgu lepaz jek beli handbag..tu pon sebab aQue xde handbag..nak tedy xdpat..uh!sabo jek laa~kdg2 smpi xaw nk cri ape at t.s tu..gpon cuci mte jek!.ahakz~