Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

kerinduan terhadap kamu chentahatiku..

salam sejahtera semua pembaca blog! waah!agak lame aku xdpat nk mengedit blog neh..akhir nye ade jugk msa aku nak m'edit blog neh.. huhu..rndukan blog la katakan..haha~oke la exactly aku sdang rndukan amirulsyahid my chenta hatu!ceewah!chenta hati la sgt.. b...bb rndukan b cgt..wpon bru jek beberapa mggu kita berpisah p hati neh sgt rndukan b sgt..xdpat bb lupakan mse yg kita luang an bersama cyg..terlalu byak waktu kita habis an bersama..wpon hanya sekejap kita berjumpa  p bb sgt menghargai nye.. terima kaseh sebab sentiasa buat bb aw syg!bb cyg an b soo mmucchh!miss u cyg! this 4 u..



06 november 2011

seharian bersama dye chentahatiku!!







hari pertama kembali ke kuis for sem4

salam to siapa2 yang baca ape yang aku taip neh..:) hari neh citer sal kepulangan aku ke kuis setelah hmpir sebulan bercuti di kampung yang tercinta..kampung tali air 7 sg.leman..hehe..aku xdaftar bilik ag ary neh..esok pagi baru aku dftar..sebab ary neh ramai cgt student nk dftar at dewan banquet tu.. penuh sesak dewan tu gn student.. tu yg aku decide nak dftar pagi esok..tpkse la wake up awl tuk pagi esok..spye xperlu bratur panjang.. hehe.. hari neh jugak adalah hari yang membusankan..sebab xde buat ape2..dduk lepak dalam bilik jek..hirup udara kuis yang terchenta..huhu tapi rasa sdeyh pon ader jugak..sebab berpisah dgn family aku dah..xdpat ag nk dga sore adeq aku gdoh2..hehe..ayat yang aku slalu egt..adeq!jgn membebel..t dye msty ckap balik at aku..long!jgn membebel..arrgghh!MISS THEM SOO MUUCCHH!

RAHSIA PERANGAI ANAK =)

♥ Anak Sulung
Anak sulung merupakan cahaya mata pertama di dalam keluarga dan menjadi tumpuan kasih sayang dan perhatian ibu bapa. sehinggalah kedatangan adik baru. Namun apabila mereka meningkat remaja, mereka lebih pandai membawa diri masing-masing dan sanggup berkorban demi demi adik-adik.

... Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* anak sulung dikaitkan dengan sikap pelindung, suka bertolak ansur, serta ego.
* sering berjaya dalam hidup.
* lebih pandai mengambil hati orang tua.
* mempunyai nilai tanggung jawab yang tinggi.

♥ Anak Tengah

Biasanya anak tengah lebih pelik sedikit dari anak-anak yang lain. Mereka lebih gemar berdikari dan membuat hal sendiri. ini kerana mereka adalah antara yang paling kurang ‘favourite’ di kalangan adik-beradik yang lain. Seringkali mereka juga teras terpinggir. Dalam banyak hal mereka merasakan diri mereka dipaksa untuk mengalah kepada si sulung atau si bongsu. Sebab itu di kalangan mereka juga kadangkala mudah dilanda tekanan. Oleh itu, anak tengah juga c…

result down :(

salam to all .. wah da lama rasanye aku xupdate blog aku neh..so..aku ade la sedikit crita yang nak d kongsi kan tuk kali ini..kali neh aku nak cerita pasal aku punyer result yang jtuh tuk sem3 tadi.. adui..xaw la cne aku nk menjawab gn parents aku.. sakit pale aku ble pk kan nye..da la result down..ade lak 1 ag paper aku fail!!aarrggh! tension aku..terpkse la aku repeat sem dpan.. ha!tu la..mse blaja men2 ag..an dah fail aku neh..:(..sdeyh asenye.. da la fail subjek yan paling aku xsuke lak tu.. FUNDEMENTAL OF MANAGEMENT.. ahaks~memang mental la aku nk repeat nty..huhu.. doakan la rursan aku di permudahkan..