Skip to main content

Aku kalah .


Kita selalu cuba menyelesaikan masalah orang dan rakan - rakan terdekat kita, tapi kita selalu fail dalam menyelesaikan masalah aku dan dia. Aku penat bertahan dari dulu sehingga ke hari ini. Ke saat menuju hari bahagia kami. Sampai ke hari ini aku masih belum mampu mengubah dia. Aku ingin megubah engkau buka kerana aku tidak boleh menerima engkau , aku cuma mahu kau  menjadi lebih baik.

Aku cuba berusaha mengurangkan ego engkau bila marah, aku cuba berkata - kata lembut , menasihati dengan lembut. Tetapi sedikit pun tidak mampu melunturkan hati awak yang keras itu. Apa yang saya perluk lakukan lagi? Sampai ke saat ini , saya sangat kecewa dengan diri saya sediri sebab saya tidak mampu merubah awak walau sedikit. 

Saya turut mengaku dengan awak yang saya kalah dengan awak. Saya tidak mampu mengubah awak, jika awak sendiri tiada rasa nak merubah diri awak demi hubungan kita. Awak teruskan dengan cara awak kalau itu yang terbaik. 


Saya penat dan ini hujung nya. 

Comments

Popular posts from this blog

Terabai Seketika

hai blog kesayangan saya, maaf ye buat sementara waktu ini anda akan terabai sebab tuan awak sedang sibuk menguruskan anak - anak di tadika . nanti ada masa yang panjang saya akan berkongsi cerita dengan semua ok :)

penat layan org yg s3lfisH neh !

Hye semua ! assalammualaikum to all readers yg membaca entry aku neh. Entry aku kali neh nak story pasal kepenatan aku hari neh taw ! PENAT + TENSION ! Plan aku gn kengkawan kau ary neh nak keluar tuk beli brg interview nak week . And nk g uma Dilla coz ader buzday party .Tapi sume yg di plan hari neh hancur aw. Dah la penat tgu dak2 boys neh . Lambat mcm2 hal la . Tapi tu ta pe aku bole saba ag . But ader satu yg aku ta leh saba bile kawan aku tnjuk pngai ta der mood dye .  dah bila dye bercakap dye jek nak btol , dye jek nak menang , aku taw dye lagi tua dari kteorg , nak kteorg hrmat dye . Tapi agk2 la law nak sume org ekot ckap dye . kteprg pon ader tahap saba nye .
Jangan campai aku pon tunjuk pangai kurang ajar aku dah la . Penat la nak lyan kepala dye jek . So , perangai dye neh boleh menggangu emosi org lain dan menyebabkan org lain pon jadik ta der mood taw ! . Tolong la hormat perasaan org lain jugak . bila nak buat plan tu rancang la btol2 d akan dtg . ta der niat nak mara kamo…

kepenatan!_bcme kenangan!

ase pnat cgt badan neh!uh!..bru alek dri kmpung la kte an..mcm xcye plak aQue blik kmpung jap jewk..hehe..long journey gk..pnat menunggu bus..haha..kul9 bru dpat bus..cmpi uma kul 11 mlam ..sggah makn dlu cmalam. td ptg dri kuala selangor kul5..cmpi sg.bloh kul6 lbey..cmpi kuis 8.15..haha..pnat gle a..cmalam tman mbe aQue tgok k.l gangster..p aQue xngok ckali..coz aQue da ngok gn nani,aji,balak dye,n bezfren blak dye..haha..bpe kali da Que trun t.s..p xbeli papew pon..2mgu lepaz jek beli handbag..tu pon sebab aQue xde handbag..nak tedy xdpat..uh!sabo jek laa~kdg2 smpi xaw nk cri ape at t.s tu..gpon cuci mte jek!.ahakz~