Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

K E H I L A N G A N

Masih terasa arwah berada di sisi kami semua. Masih terkenang segala nasihat dan kata-kata yang beliau titipkan. Siapa pernah menyangka dia telah dijemput kembali pada yang ESA. Pada tanggal 17 march yang lalu. Baru seminggu arwah pergi meninggalkan kami pergi. Kehilangan beliau adalah kehilangan yang terbesar dalam kehidupan kami sekeluarga. Doa kami semua sebagai anak-anak dan cucu semoga beliau ditempatkan bersama orang yang beriman dan dicucuri rahmat. Hati memang berat nak meninggalkan nenek aku dikampung. tetapi kami terpaksa. Kerjaya dan hidup masih perlu kami teruskan.  bila ada masa dan kelapangan kami akan balik melawat nenek lagi yeee. T_T

 Kenangan bersama arwah :)

Janda Baik

Hola semua … Untuk kali ini aku nak cerita pasal cuti Chinese New Year hari uh la .. Masa CNY uh mesti korg banyak dapat invitation wedding kan?? Aku pun sama. Aku dapat dua undangan aku rasa penting juga la. Satu, class monitor aku punya wedding dia buat dekat Kedah, *Sorry muaz aku tak dapat dating sebab bertembung dengan wedding saudara aku* …. Aku doakan korg bahagia until Jannah and cepat-cepat dapatkan anak buah untuk DIB C . Kedua, wedding Kak Wana dekat Janda Baik. Wajib pergi sebab saudara rapat keluarga belah ayah aku.  So, CNY hari uh aku telah ke Janda Baik. Masa ini la dapat berjumpa saudara-mara semua bagai coz ktorg pergi Majlis Perkahwinan kakak dua pupu aku. Her Name is Kak Wana. Kiranya kali ini bercuti bersama keluarga sambil attend kenduri-kendara. Hahaha.. Disebabkan ramai yang dah tahu aku dah bertunang. Penat sangat nak jawab soklan saudara mara aku. Soalan stardard la. *bila majlisnya imah??* ini ker yang bertunang hari tu ?? * hahhah. Dalam hati rasa malu gil…