Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Any Ideas ? Help please.

Tadi pandang kalendar dekat meja ofis ni, Wahhh ! cepat nya masa berlalu , tanpa sedar rupanya dah hampir 6bulan perkahwinan kami. This week genap six months ! Rasa happy sangat, siapa tak seronok kan . Dalam masa 6 bulan ni macam yang aku dapat belajar dalam menjadi seorang isteri dan macam mana nak menguruskan rumah tangga. Yelah , dulu sebelum kahwin kan pemalas nak buat kerja rumah . hahaha *buruk betul perangai kan*
Bila dah six months ni rasa nak celebrate dengan suami , dalam kepala dah planning macam-macam tapi tidak tahu la berjaya ke tak. Sebab aku ni bukan la kreatif sangat , cuma jadi gigih untuk suami hahhahha. Rasa tak sabar nak suprisekan suami, Kenkorang yang baca entry ni kalau ada idea yang menarik boleh la kongsikan. 
Mana tahu ada yang berpengalaman dekat sini kan ? *SHARING IS CARING* . hehehe.

Rezeki Baru

Selamat pagi !  Alhamdulillah hari ini ada mood nak update blog, rasa berhabuk dah blog ni. Sekarang masa pantas je berlalu meninggalkan kita kan? Sedar tak sedar sebulan tu macam sekejap je kan. Entry kali ni aku nak berkongsi pasal kehidupan aku sekarang.
Aku sekarang dah bertukar status dari menjadi seorang GURU TADIKA di DZ IMAN ke ACCOUNT EXCUTIVES, pergghhh ! jauh betul perginya kan.. *hhahhah*. Memula dapat position ni aku pon macam tak percaya je, dengan tak ada pengalaman nya. Apa yang aku ada pengalaman masa belajar dekat KUIS dulu je. 
Aku pon tak tahu macam mana boleh dapat tawaran daripada company ni. but aku rasa bersyukur sangat dapat kerja bidang yang aku nak sangat selama ini. Anggap ini rezeki selepas berkahwin sebab masa nak dapat job ni semua nya dipermudahkan jalannya. Mungkin ini la dikatakan rezeki kan. Terima kasih Ya Allah sebab beri aku pleuang untuk memperluaskan rezeki aku , beri aku peluang mengapai cita-cita aku dan bantu aku ,suami dan keluarga aku. Ras…