Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Junior Kids Child Care Centre Bandar Mahkota Cheras

Hari ini aku nak berkongsi pasal kerjaya kehidupan aku buat masa sekarang. Buat masa sekarang aku bekerja sebagai teacher dan pengasuh Taska. Walaupun apa yang aku belajar jauh berbeza dengan pekerjaan aku sekarang, aku masih rasa bersyukur masih diberi peluang untuk mencari rezeki. Aku bukan tidak berusaha untuk mencari kerja yang lebih kurang dengan apa yang aku belajar, cuma masih belum ada rezeki mungkin. Lagipun zaman sekarang kerja tidak elok memilih sangat jadi grab saja lah apa yang ada depan mata. Asalkan dapat kumpul duit untuk masa hadapan kan? Aku sekarang bekerja di Junior Kids Child Care Centre. dekat sini ada tiga orang pekerja. Children call me Teacher Shima. So, ada juga Teacher Ida, Teacher Zue, Teacher Farah n Teacher Ita (The Owner). Tugas aku menjaga dan menjadi pengasuh kepada kanak-kanak berumur 1-2 tahun. Student yang di bawah jagaan aku ada 6 orang. Iman, Damia, Syafiqah, Syamil, Aniq Irfan dan fitri.

Ini lah anak-anak di bawah jagaan aku. Yang comel itu Iman…

Dugaan :)

Hai pembaca sekalian! cewaahh ! macam ramai je pembaca belog ni kan.. haha. Perasaan tak sudah budak tembam ni. Sudah berminggu rasa nya tak berbelog. Hari ini baru aku dapat menekan keyboard lappy kesayangan aku ni. Sejak bekerja sebagai teacher dan pengasuh Taska ni. Aku selalu penat dan tak sempat nak buat benda lain. Kali ni aku semangat menulis sebab rasa rindu dekat belog ni, dah lama tak menulis. Mungkin entry kali ni lebih kepada cerita hati kut. Aku rasa mood n jiwa aku macam moody ja sekarang. aku yang kuat makan ni sekelip mata berubah jadi tak ada perasaan tengok makanan depan mata.  Hmm. Bukan senang kan nak harungi pertunangan ini. Adakala kita bahagia, adakala kita duka. Aku sendiri tak tahu aku masih kuat ke nak harungi semua ni. Bukan mudah nak melepaskan apa yang aku genggam selama ini. Tanpa aku sedar genggaman aku terlalu kuat sehingga menyakiti dia.  Bohong aku tidak terluka dengan apa yang kau kata, memang aku bohong yang aku tidak menangis. Sebab aku tahu sekal…