Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Perancangan .

Hai KOrang! ! Selaamat Pagi semua, Sedang apakah kalian ? Sibuk dengan kerja di pejabatkah? Sibuk buat asgmnet ker ? Atau maseh tidur di atas katil yang empuk ?? heheh. Sekarang musim cuti sekolah dua minggu tuh cuti. Best nya la budak budak yang maseh sekolah neh. Orang yang bekerja macam aku neh setiap pagi kena bangun awal. Then, pekena nasik lemak sambal sotong dan udang yang dibeli oleh Amirul Syahid syg tuh. Sekarang the efffects is I feel sleepy now. :( Caner nak buat kerja neh.  Takpa cyma bertahan ! Chaiyok ! chaiyok ! Entry yang aku update hari neh nak story bout malam tadi. :) . Bila teringat rasa yang kami rasa malam tadi kelakar sesangat , tak pernah aku duk senyap jek belakang mak aku, dia yang datang join pon dian jek dok tengok TB. hahahaha~ Gelabah kata kau ! tak pernah aku rasa semalu tuh. Orang dah nak bincang pasal kita kan. Caner tak malu na ngadap :).

Alhamdulillah selepas kedatangan Dia dan family malam tadi untuk berbincang pasal kami , akhir nya mendapat kata…

Monday Story

haaiiii korang ! Sudah berhari-hari aku meninggalkan belog neh. Baru hari neh aku sempat singgah dan edit edit mana yang patut. heehee Actually , dekat rumah takda Wifi tuh yang tak dapat nek mengedit. Bila masuk opis jek apalagi , gunakan la kemudahan yang ada. Hahahaha. Setelah empat hari bercuti akhirnya, hari ini aku kembali ke opis lagi. Lama nya aku bercutikan , kadang kadang rasa bosan duk dekat rumah. Tak saba nak masuk opis, tapi bila mengenangkan kena wake up awal , terus malas nak g ke opis. hehehe.. Amboi ! jahat nya aku neh , macam neh nak kawen n nak jadik bini orang. Bangun pon nak lambat jek. ehhee. Taw dek Amirul syahid abess aku . hehehe. Hari neh dekat opis neh tak banyak kerja sangat dapat la aku update story this day. Pagi tadi aku tak kerja so, aku blogwalking la . Then, aku terbaca satu belog neh. Kisah macam seorang wanita boleh tabah dan kuat untuk berhadapan dgn situasi hampir kehilangan orang yang dia sayang buat kedua kali nya. Macam la kan dia boleh tabah…

Practical Trainning Story

Hyee Kalian yang masih membaca dan mengikuti belog Budak Kechiq neh. :) Dah dua tiga hari aku ta update belog neh. Bukan apa, kadang-kadang rasa malas melanda. So, tuh yang agak malas mengupdate belog neh. Just datang singgah jek la. hhehehe .  Hari neh aku de mood na menulis sket. Tuh yang tangan sibuk duk menekan keyboard jek ary neh. Alhamdullillah!! Sedar tak sedar sudah hampir dua bulan aku menjalani latihan dan industri dekat Pejabat Mara Daerah Sabak Bernam neh. Aku start praktikal 8/4/2013 dan akan berakhir pada 7/6/2013, sekarang temph praktikal aku akan berakhir dalam masa seminggu shaja lagi.

Alhamdullilah , Sepanjang aku praktikal dekat sini aku tak menghadapi banyak sangat masalah. Big Boss aku Encik Mahyuddin , orang nya ta bnyak cakap sangat dan baik. Kadang-kadang dia pandai gak melawak dengan aku. Secondboss aku pulak Encik Faizal dan akak idah ( kerani ) sangat sporting dan gila-gila . hehe. Dorg buat aku rasa selesa dgn dorg. Dorg rajin berbual dengan aku , Walaupo…

Pengalaman hidup

Haii korang semua ! Korang mesti selalu dengar kan orang kata ,"pengalaman hidup neh mematangkan kita". Aku akui kenyataan tuh memang betul. Pengenalan berkawan , bercinta dan menyayangi orang macam kau memang mengajar aku banyak erti kehidupan. Walaupun kau pernah tinggalkan dengan kekecewaan dan penipuan. Alhamdullilah ! Aku rasa hari neh , aku maseh mampu bangkit dari kesakitan yang kau tinggalkan dulu. 
Masa aku menanggung kesakitan tu dulu aku akui, aku hampir berputus asa. Aku rasa kehilangan kau meragut separuh dari jiwa aku. Kau sanggup pergi dengan pelbagai penipuan. Aku mungkin terlalu mudah dipermudahkan. Kerana kepercayaan yang terlalu tinggi terhadap kau akhirnya aku sendiri tersungkur. Kau p pergi bersama orang tanpa kasihan kan aku. Tapi ta ape. Mungkin hari neh hari korg untuk merasa bahagia atas apa yang korg buat. Aku doakan yang terbaik buat korg :)
Hari neh aku mampu berterima kaseh dekat kau, walaupun kau tinggalkan aku dengan kesakitan . Tapi Tuhan had…

Miss u sayang :)

Next Stage in My Life

Haii uuoollss ! Selamat petang kepada kalian yang maseh berada di opis tuh Selamat Bekerja yew :). Semoga hari kalian indah dah happy sahaja. Entry kali neh aku na bercerita sedikit pasal perasaan aku . Akur rasa nebes la, nebes sesangat . Korg kalau cakap pasal tunang or kahwin mesty rasa excited kan? heeheh. Sebab aku dulu pon rasa macam tuh bila nak kahwin or nak bertunang. Haaa ! bila skunk dah betul betul nak berhadapan dengan situasi tuh , aku rasa nebes yang teramata pulak.  Sediakah aku na menjadi tunangan orang ?? Wuuuaaa ! seram sesangat. Aku pon ta tahu nak cakap bila tarikhnya yang tetapnya, maybe dalam masadua blan  lebih lagi. Semua maseh dalam perancangan , haiiissshh ! Dalam perbincangan camnie pon aku dah nebes. Kalau sampai hari cner la agak nya. wuaaa! Dalam rasa nebes neh adalah jugak rasa excitednya. Siapa tak excited kan na bertunang dan melangkah ke alam yang lebih baik. Aku pon tak pernah sangka semua akan jadik secepat neh. Sebab aku sendiri tak terfikir ini …

Bear Baru :)

Hye pembaca pembaca sekalian ! hehehe Tak tahu la ramai ker tak pembacanya kan. tapi lantak lak, nak gak tulis pembaca pembaca. Actually , waktu opis aku baru sahaja berakhir. Pehh ! sakit tengkuk neh duk mengadap belog neh jek dari pagi. hehe. Bukan apa , bila aku duk godek godek jek belog neh rasa bersemangat betul na edit sampai comel. Taaadaaa . Ini jadik nya. Dapat mengadap belog kesayangan neh , tak makan pon ta rasa apa. Bila siap jek belog neh mula la lama datang menjengah hehe.   Jap ea boss , kejap lagi saya balik. Na guna WIfi opis jap. Banyak bnde yang aku belajar hari neh. Sket demi sedkit aku godek godek ini la hasilnya. heheh. comel ta ea? Aku rasa happy sgt sebab dpat buat belog yg comel , walaupon tak secomel macam orang lain punya. Aku neh budak baru belajar. Buat semua neh pon banyak mintak tolong orang. ehheh . Maap la kalau sapa yang masuk atau singgah ke belog neh. Dia rasa belog neh semak sket. Skunk aku tengah duduk dekat bwah opis aku menunggu CIK ABANG AMIRU…

Gatal tangan.

Hye pembaca yang maseh setia singgah ke belog yang tidak seberapa neh. heheh :) . Cer tgok belog aku , hari neh dia new looks kan? hahah. Bukan apa ini kes jeles tengok belog org lain bukan main cantek serta comel lote gittuu. Aku pon gatal tangan nak cuba belajar sket sket . nah amek kau ini hasilnya. Puas hati gak la. Sampai sanggup tak keluar lunch semata mata na buat belog neh. hhehe. Kalau tahu dek kesayangan aku yang aku tak makan lagi dari tengah hari tadi , kompom kena marah punya la. hehe. Sorrryy larh abg , sayang bukan tak nak makan. Cuma malas na keluar nanty balik syang makan yew dekat rumah. Actually , susah gak ea na buat belog neh. Nasib baik lah ada bantuan dari CIK ASYIKIN saya neh. Yang banyak mengajar saya :) tengs kwan. Dah berjam mengadap belog neh. Tak sedar cepat jek masa berlalu. Sekejap lagi abes la opis hour aku . Yeahhh ! boleh balik . hehehe.  (sebenarnya tak sabar nak jumpa driver saya heehhee)..okeyh larh korg semua . Nanty ada masa aku update lagi keyh…

Monday Story.

Hye all readers yang cantik manis , comel , hensem dan kacak ! ! Terima kaseh kerana sudi singgah dan membaca belog neh. Belog ini sekadar kisah hidup aku jek. Kalau korg terasa bosan na baca belog neh , korg boleh baca bnyak lagi belog yang best . Hope sapa yang singgah membca di belog ini akan enjoy la keyh ! Today is Monday kan? Setahu aku bagi orang yang bekerja neh , bagi dorg Monday is boring kn? Sebab hari ini adalah start kepada hari bekrja setelah bercuti dihujung minggu. heheh. Actually, aku pon tak suka Monday neh. Ekot kan aty mood malas na g bekerja. Tapi nasib baik kesayangan aku yang hantar aku setiap pagi. Dan pesanan dia setiap hari, kerja rajin rajin sayang . Heheheh. Baru ade semangat sket nak kerja . TQ sayang. Sekarang office aku dah na abeh sebernarnya , tuh yang sempat mengupdate belog kesayangan neh. Sementara menunggu iffice hour ini tamat serta menuggu kesyangan jemput. Tak tahu la hari neh dia abes keje pukul bpe. Mungkin cepat mungkin lambat. Perut aku dah …

Pagi Chenta Hati.

Hye Semua , SELAMAT PAGI CHENTA HATI. hhehe~ Bosan lah pagi neh dekat Opiss.. Pagi neh kau tak bnyak kerja sangat tuh yang ade masa mengupdate Blog aku yg ta seberapa na menarik neh. Just untuk suka suka sahaja.  Entry kali ini sekdar na meluahkan perasaan kepada yang tersyang jek. Yang sedang sibuk bekerja dan mengumpul wang demi masa depan kita kan dear?? hehe. Sayang harap impian dan perancangan kita akan tercapai.
To love someone deeply gives you strength, being loved deeply by someone gives you courage :). Life is not about waiting for the storm to pass , it's bout learning to DANCE in the rain.  Before masuk kerja tadi sempat la snap beberapa picture. Kesian kesayangan setiap pagi kena wake up awal untuk menjadi driver aku. Dia dah lah masuk kerja lmbat lagi. Kena datang awal untuk aku. hehe. Tak juga terima kaseh sebab setiap pagi belikan nasik lemak untuk saya. Gemuk sayang lepas neh. eheh.



ILOVEYOU MORE THAN YESTERDAY,BUT LESS THAN TOMMOROW !!

Sayang Awakk :)

Ku renung bintang di langit terus bersinar
Berkelip bagai degup jantungku masih ada
Ku ukir namamu kasih di lubuk hatiku
Kerna cintaku ini untukmu selamanya
Nafas yang tercipta mata pun terbuka
kasihmu ku ada mengenal erti cinta Ku tulis coretan ini
Dalam kerinduan
Buat dirimu yang slalu ada di ingatan

Diriku ada untuk seketika
Cinta ini takkan pernah ada yang lain
Dirimu ada untuk selamanya
Ku akui di hatiku kau yang selalu ada Ku renung bintang di langit terus bersinar.


Only Yours :)

Yours eyes , Your Smile always make me want to fly, Your laugh, Your kiss, That's what i always miss, Cause you happen to be, My one and only so please, Can you just stay here with me.
I love you, I miss you, Your the best thing that i knew, I need you, I want you, please make my dream come true, Cause you happen to be, my one and only so please, Can you just say you love me.
If i have the power to fly a flight, i will fly to you, If i have the power to make you smile, Please smile, If i can bring all the memories,  Can you promise that, I'll be only yours, only yours.


Menyambut Orang Baru :)

Hai korang korang yang sedang singgah ke Belog aku yang tidak seberapa nak cantik neh. Hahah. Aku neh ta la gheti sangat na berblog blog neh. Sekadar mencuba nasib sahaja, meluahkan dan menceritakan my private life. Kira belog yang tidak berapa nak chantek ini aku buat macam diari kehidupan aku la. Kalau korg rasa suka , boleh singgah dah mengikuti belog ini. Tiada paksaan yang pastinya. 
oKeyh ! okeyh ! Before aku melalut yang panjang panjang dan lagi merepek, aku straight to the point jek la yew. Simple kaan. keehhh !keehh! Sebenarnya entry aku kali na story moly pasal ade Sis kepada Ex boyfriend aku baru sahaja mendpat orang baru dalam family dia. Rasanya baru seminggu bersalin. 
Ceewaahh! tah kenapa aku pulak yang rasa excited, padahal aku bukan sesiapa pon. But apa apa pon Sis Nani saya dah anggap sis macam kakak saya sendiri. Walaupun , saya dgn adek sis tak ade jodoh tapi sis tetap akak jadik kakak saya. Terima kaseh banyak support saya. 
Saya nak ucapkan TAHNIAH buat Sis kera…