Skip to main content

My E-Day


( 30062013 )

haaiii korg ! mesti ade yang tertanya-tanya dengan meaning date tuh kan. Alhamdullilah , Ahad lepas telah berlangsung majlis pertunangan aku bersama Amirul Syahid. Aku rasa lega sangat majlis tuh berjalan lancar dan simple jek. Sebab aku malas na serabut-serabut. hahahha. Sebelum majlis bermula kena menanti belah dia dtg berdebar-debar sangat. Aku rasa perasaan nak jadik tunang orang neh lagi susah dari menduduki exam aw! rasa seram sjuk gila la. Lagi-lagi acu aku neh asik menyakat aku , dia ckap nanti family amir dtg p nak ckap nak batalkan majlis la. hahhha~ saja kan dia na buat aku menggelabah, nasib baik la tak jadik macam tuh. Takut aku. 
Alhamdullilah , masa majlis berlangsung ramai yang bagi support dekat aku saudara-mara, kawan-kawan terbaik aku. Terima kaseh sudi datang majlis aku. :) aku sayang korg sesangat taw ! tapi Aku lagi sayang AMIRUL SYAHID la , dia hero dan cinta hati saya !
Setelah pelbagai dugaan yang aku tempuh sebelum neh, segala suka duka yang aku lalui , aku sendiri tak sangka aku mampu rasa sebahagia ini bersama  AMIRUL SYAHID. Ya Allah, terima kaseh kerana memberikan aku peluang untuk mengenali AMIRULSYAHID dan mengurniakan dia perasaan sayang yang amat dlam pada aku.
Cik tunang ! Saya tak berani nak berjanji sebab saya takut saya akan memungkiri janji tapi saya akan belajar berusaha menyanyangi awak sepenuh hati saya. Saya takkan mempermainkan perasaan awk. Dan saya akan berusaha menjaga hati saya untuk awak sampai akhir hayat saya. Saya belajar menjadi bakal isteri yang lebih baik buat awak dan bakal keluarga kita :)
Satu-satu benda yang buat saya sayang awk dan terharu dgn awk, terima kaseh sesangat sebab sudi terima siapa saya dengan seadanya , siapa keluarga saya dan menerima kekurangan yang ada dalam diri neh :). Walaupun saya pernah menyakiti awak dulu , awak tetap menyanyangi saya. terima kaseh awak :)

Hari neh baru aku sedar betul kata orang biar kita berkahwin dengan orang yang sayangkan kita, itu lebih berbaloi daripada kita berkahwin dgn orang yang kita sayang. yang bakal meninggalkan kita. Dalam hidup neh kita tak perlukan pasangan yang terlalu banyak persamaan dgn kita, biar banyak perbezaan. Baru la meriah hidup . Macam saya dengan awak kan cik tunang :)









Comments

  1. Tahniah dear.
    Orang cakap bertunang ni banyak dugaan.
    2 bulan pertama hari tu macam was-was juga sebab xde dugaan apa2
    Tapi bila masuk time nak bincang2 itu ini macam-macam dugaan jadi (-__-)
    Memang kena byk2 bersabar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sis. Memang pon dah lama kenal semua perangai keluar. ini lagi nak dkeat majlis macam macam nak didebatkan. Alahai ~

      Delete

Post a Comment

Assalammualaikum , Sila tinggalkan komen anda . Jangan segan segan yew :)

Popular posts from this blog

Terabai Seketika

hai blog kesayangan saya, maaf ye buat sementara waktu ini anda akan terabai sebab tuan awak sedang sibuk menguruskan anak - anak di tadika . nanti ada masa yang panjang saya akan berkongsi cerita dengan semua ok :)

Selamat Tinggal LC SRI Damansara , Selamat Datang Dzul Iman Selamat Khalifah

Setelah sekian lama tak menulis entry untuk blog. Hari ini ada rasa kerajinan sedikit untuk berkongsi perkembangan terbaru sekarang.. Hampir lima bulan juga aku berkhidmat mengajar di LC sri damansara .. Macam macam pengalaman dan kasih sayang aku dapat dekat sana.. Berat hati juga nak tinggalkan LC Sri Damansara, sebab aku dah mula sayang dan kenal ragam-ragam budak dekat sana. Walaupun sometimes mereka baik , mereka nakal tapi telatah mereka tetap buat aku sayang mereka.  Lagi-lagi budak daycare yang baby tu, sumpah mmg sayang gila dekat dorg. Akan tetapi nak buat macam mana demi masa depan , aku terpaksa quit then cari kerja ditempat yang baru.. Aku tukar kerja untuk kali ini bukan artas sebab suka-suka , tapi untuk memudahkan urusan aku lepas kahwin ni.. Encik Amsyah aku dapat kerja dekat area Kota Kemuning, so aku pun cari la kerja yang berhampiran dengan dia untuk mudah ktorg nak pindah lepas kahwin ni.. Ya allah! Kalau teringat about wedding ktorg, rasa scary sgt tggal two mon…

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.