Skip to main content

Sekali Lagi :[


Assalammualaikum semua , hai ape citer hari korg ea ? Hari aku agak menyedih kan la . Aku nak share perasaan aku lepas kena mara dgan someone , someone yg aku cyg cgt ,
aku taw salah aku lawan ckap dye , p ta niat at aty aku pon nak buad mcm yg aku ckap tu , coz aku bukan org yg mcam tu . P dye mara cgt at aku , aku cuba pujuk dye but dye still skit aty gan aku .


'' Awak truk cgt ker saya at mata awk ea ? dah lama kita kwan , awk ta npak ker saya org yg macm maner ea ? knpe awk kata saya cmtu , saya ta pnah buad ape yg saya ckap tu , saya sekadar tnye jek , ''
aku sangka ade org akan trima aku seadanya aku neh , aku egt ko betul2 kenal aku dari org lain . bukan kejap kta berkwan . 


Kenapa ko ta npak ? ta sgke ko pon ta kenal diri ak . terima kaseh sebab buad aku terasa aku neh truk cgt at mata ko . Sekali lagi aku terasa hina cgt . aku betul2 kecewa kali neh . Tade sape bole trima ko wahai diri . SEDAR LA DIRI TU CKET ! JGN NAK BERHARAP SGT DEKAT ORG !

Comments

Popular posts from this blog

Terabai Seketika

hai blog kesayangan saya, maaf ye buat sementara waktu ini anda akan terabai sebab tuan awak sedang sibuk menguruskan anak - anak di tadika . nanti ada masa yang panjang saya akan berkongsi cerita dengan semua ok :)

Selamat Tinggal LC SRI Damansara , Selamat Datang Dzul Iman Selamat Khalifah

Setelah sekian lama tak menulis entry untuk blog. Hari ini ada rasa kerajinan sedikit untuk berkongsi perkembangan terbaru sekarang.. Hampir lima bulan juga aku berkhidmat mengajar di LC sri damansara .. Macam macam pengalaman dan kasih sayang aku dapat dekat sana.. Berat hati juga nak tinggalkan LC Sri Damansara, sebab aku dah mula sayang dan kenal ragam-ragam budak dekat sana. Walaupun sometimes mereka baik , mereka nakal tapi telatah mereka tetap buat aku sayang mereka.  Lagi-lagi budak daycare yang baby tu, sumpah mmg sayang gila dekat dorg. Akan tetapi nak buat macam mana demi masa depan , aku terpaksa quit then cari kerja ditempat yang baru.. Aku tukar kerja untuk kali ini bukan artas sebab suka-suka , tapi untuk memudahkan urusan aku lepas kahwin ni.. Encik Amsyah aku dapat kerja dekat area Kota Kemuning, so aku pun cari la kerja yang berhampiran dengan dia untuk mudah ktorg nak pindah lepas kahwin ni.. Ya allah! Kalau teringat about wedding ktorg, rasa scary sgt tggal two mon…

penat layan org yg s3lfisH neh !

Hye semua ! assalammualaikum to all readers yg membaca entry aku neh. Entry aku kali neh nak story pasal kepenatan aku hari neh taw ! PENAT + TENSION ! Plan aku gn kengkawan kau ary neh nak keluar tuk beli brg interview nak week . And nk g uma Dilla coz ader buzday party .Tapi sume yg di plan hari neh hancur aw. Dah la penat tgu dak2 boys neh . Lambat mcm2 hal la . Tapi tu ta pe aku bole saba ag . But ader satu yg aku ta leh saba bile kawan aku tnjuk pngai ta der mood dye .  dah bila dye bercakap dye jek nak btol , dye jek nak menang , aku taw dye lagi tua dari kteorg , nak kteorg hrmat dye . Tapi agk2 la law nak sume org ekot ckap dye . kteprg pon ader tahap saba nye .
Jangan campai aku pon tunjuk pangai kurang ajar aku dah la . Penat la nak lyan kepala dye jek . So , perangai dye neh boleh menggangu emosi org lain dan menyebabkan org lain pon jadik ta der mood taw ! . Tolong la hormat perasaan org lain jugak . bila nak buat plan tu rancang la btol2 d akan dtg . ta der niat nak mara kamo…