Skip to main content

Rezeki Baru


Selamat pagi ! 
Alhamdulillah hari ini ada mood nak update blog, rasa berhabuk dah blog ni. Sekarang masa pantas je berlalu meninggalkan kita kan? Sedar tak sedar sebulan tu macam sekejap je kan. Entry kali ni aku nak berkongsi pasal kehidupan aku sekarang.

Aku sekarang dah bertukar status dari menjadi seorang GURU TADIKA di DZ IMAN ke ACCOUNT EXCUTIVES, pergghhh ! jauh betul perginya kan.. *hhahhah*. Memula dapat position ni aku pon macam tak percaya je, dengan tak ada pengalaman nya. Apa yang aku ada pengalaman masa belajar dekat KUIS dulu je. 

Aku pon tak tahu macam mana boleh dapat tawaran daripada company ni. but aku rasa bersyukur sangat dapat kerja bidang yang aku nak sangat selama ini. Anggap ini rezeki selepas berkahwin sebab masa nak dapat job ni semua nya dipermudahkan jalannya. Mungkin ini la dikatakan rezeki kan. Terima kasih Ya Allah sebab beri aku pleuang untuk memperluaskan rezeki aku , beri aku peluang mengapai cita-cita aku dan bantu aku ,suami dan keluarga aku. Rasa bersyukur yang terhingga sangat.

Aku baru je mula kerja di sini, baru dua minggu alhamdullilah aku dah dapat adapt dan belajar pasal company ni secara perlahan-lahan.. Di sebabkam kerja aku tidak sibuk sangat so semua nampak mudah dan berjalan lancar setakat ni. Aku suka sangat dengan kerja yang sekarang rasa rilekks dan santai je.. heheh..

Dapat pula kerja dekat Putrajaya, bebetul dekat depan tasik so tak la rasa stress sangat sebab view sangat cantik . Wehuuu~
Ini la view tempat baru aku . Di Ayer 8, Putrajaya.Comments

Popular posts from this blog

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.
Selamat Datang Tahun Baru, Selamat Datang Kisah Baru ...

Bila rasa rindu nak menulis datang , muncul la aku di sini. Wah ! Lama gila tak muncul dekat blog ni. Last aku menulis november 2015. Hampir dua tahun juga tidak menulis. Lama kemain nya la. Ini dah masuk Tahun 2017 , ha ! baru la muncul semula. Rasanya belum terlambat kan aku sendiri nak ucapkan 
"SELAMAT TAHUN BARU 2017, SEMOGA SEGALA IMPIAN KORANG YANG MEMBACA BLOG INI TERCAPAI DENGAN JAYA NYA !! "

Selamat datang 2017, lepas ini akan bermula kisah baru dalam kehidupan kita, untuk tahun ini aku tidak la mempunyai azam yang terlalu besar. Korang punya azam atau impian di tahun baru ini apa ya?? meh la share cerita kita ..
Untuk aku , impian di Tahun Baru 2017, Cukup sekadar dua permintaan. aku berharap aku akan dikurniakan zuriat (after two years married) .. impian amboi sangat kan ? ! hahaha... 

Impian kedua nya aku berharap peniagaan aku dan suami sukses dan semakin lebar, tidak meminta untuk mejadi kaya . Hanya sekadar ingin mencukupi untuk mebayar segala komitmen (huta…

Junior Kids Child Care Centre Bandar Mahkota Cheras

Hari ini aku nak berkongsi pasal kerjaya kehidupan aku buat masa sekarang. Buat masa sekarang aku bekerja sebagai teacher dan pengasuh Taska. Walaupun apa yang aku belajar jauh berbeza dengan pekerjaan aku sekarang, aku masih rasa bersyukur masih diberi peluang untuk mencari rezeki. Aku bukan tidak berusaha untuk mencari kerja yang lebih kurang dengan apa yang aku belajar, cuma masih belum ada rezeki mungkin. Lagipun zaman sekarang kerja tidak elok memilih sangat jadi grab saja lah apa yang ada depan mata. Asalkan dapat kumpul duit untuk masa hadapan kan? Aku sekarang bekerja di Junior Kids Child Care Centre. dekat sini ada tiga orang pekerja. Children call me Teacher Shima. So, ada juga Teacher Ida, Teacher Zue, Teacher Farah n Teacher Ita (The Owner). Tugas aku menjaga dan menjadi pengasuh kepada kanak-kanak berumur 1-2 tahun. Student yang di bawah jagaan aku ada 6 orang. Iman, Damia, Syafiqah, Syamil, Aniq Irfan dan fitri.

Ini lah anak-anak di bawah jagaan aku. Yang comel itu Iman…