Skip to main content

Rasa Hati


Dalam sebuah perhubungan kita mempunyai cara yang berbeza untuk menunjukkan kaseh sayang kita. Ada pasangan yang seorang ego, jarang menunjukkan kasih sayang mereka. Manakala pasanganya seorang yang cukup penyayang , caring, lovey dovey bagai. Agaknya bagaimana kehidupan mereka kan melalui hari-hari mereka. Berjaya kah mereka survive untuk hidup bersama?? * hahahahhaha*  *macam kisah sedih pulakkan entry kali ni* *aku sendiri pon tak tahu apa rasanya*..
Sekadar berkongsi apa yang aku rasa.
Kita sering berfikir untuk selalu berada disisi orang yang kita sayang. Setiap hari kita akan menghubungi dia, bertanya apa aktiviti mereka? Macam mana hari dia? Setiap hari kita akan mengulang soalan yang sama. Tanpa kita jemu. Bila kita dengar saja suara orang yang kita sayang sedih, kita ingin cepat berada disisi dia, terus nak dengar masalah dia. Sedangkan dia tak ingin pon berkongsi dengan kita, adakalanya kita akhirnya dijadikan tempat dia menempiaskan tekanan dia.
Dalam kelekaan kita terlalu menunjukkan kaseh sayang kita adakah kita sedar tentang perasaan dia? Dia suka ke kita hubungi dia? Dia bahagia ke dengan kaseh sayang kita? Adakah kita Cuma perasan sendiri? Sedangkan dia sudah lama jemu dengan kita, waktu itu apa patut kita buat? Patutkah kita menjauh diri kita dari dia, sedangkan hati kita tidak merelakan.
Jenuh kan kita fikir dan mencari jawapan. Aku sendiri pon tiada jawapan untuk soalan itu. Bukan mudah untuk membawa diri.
*sedang mencari jawapan untuk diri ini juga*


Comments

Popular posts from this blog

Selamat Tinggal LC SRI Damansara , Selamat Datang Dzul Iman Selamat Khalifah

Setelah sekian lama tak menulis entry untuk blog. Hari ini ada rasa kerajinan sedikit untuk berkongsi perkembangan terbaru sekarang.. Hampir lima bulan juga aku berkhidmat mengajar di LC sri damansara .. Macam macam pengalaman dan kasih sayang aku dapat dekat sana.. Berat hati juga nak tinggalkan LC Sri Damansara, sebab aku dah mula sayang dan kenal ragam-ragam budak dekat sana. Walaupun sometimes mereka baik , mereka nakal tapi telatah mereka tetap buat aku sayang mereka.  Lagi-lagi budak daycare yang baby tu, sumpah mmg sayang gila dekat dorg. Akan tetapi nak buat macam mana demi masa depan , aku terpaksa quit then cari kerja ditempat yang baru.. Aku tukar kerja untuk kali ini bukan artas sebab suka-suka , tapi untuk memudahkan urusan aku lepas kahwin ni.. Encik Amsyah aku dapat kerja dekat area Kota Kemuning, so aku pun cari la kerja yang berhampiran dengan dia untuk mudah ktorg nak pindah lepas kahwin ni.. Ya allah! Kalau teringat about wedding ktorg, rasa scary sgt tggal two mon…

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.




New Kids Playard (13pcs + 1pc Door)

🐰New Kids Playard (13pcs + 1pc Door)
.
🍀13pcs + 1pc Door
🍀Material : Plastic
🍀Color : Colourful
🍀Player Age : 2-7 years old
🍀Advantage : Safe, durable, colorful,
easy assembly, easy storing
🍀Usage : Family, Kindergarten, Amusement
place, preschool
.
🎯HARGA : RM380
📦free POSTAGe SM,
. http://www.wasap.my/+60162623700/haisayanaktanyaharga .