Skip to main content

Perkembangan hidup PART One


Alhamdulillah. Akhirnya , Dapat juga aku berblog lagi. Dah hampir 3 bulan tak masuk blog ni. Mahu bersawang dah belog ni. Nasib baik tak ada labah-labah masuk kan. Hahahah. Sebab terlalu EXCITED dapat berbelogging balik, aku pon tak tahu nak cerita apa dalam entry kali. 

Nak buat entry tahu baru dah hampir nak CNY kan, So rasa malas pulak nak cerita pasal NY. Aku pun tak tahu belog aku ni ada orang baca atau tidak. Aku jadi kan belog tempat bercerita pasal kehidupan aku. Turun naik, Sengsara bahagia hidup aku. Terima kasih kalau ada sesiapa yang sudi mengjenguk dan membaca entry aku.

Setelah lama tak menulis, disini aku nak kongsikan sedikit perkembangan hidup aku. Alhamdulillah , last year  OKT 2013 aku berjaya menamatkan DIPLOMA aku. Berakhir dengan pointer 2.90. Alhamdulillah :). Setelah begitu susah payah mengharung sakit nya waktu itu. Aku berjaya juga untuk menamatkan DIPLOMA aku.

Setelah tamat DIPLOMA tu, aku terus bekerja. Hampir tiga bulan juga aku bekerja. Aku bekerja dekat dgn rumah aku ja. Selalu nya Amirul Syahid merangkapa tunang aku tuh la yang ambil dan hantar aku. Terima kasih untuk jasa mu sayang. hahaha. Aku buat kerja sebagai keran hampir sebulan lepas tuh ditukarkan pula sebagai Cashier dan Promoter di bahagian Sales. Hampir 3 bulan bekerja aku rasa aku tak boleh masuk dengan kerja tu. Jadi aku pun ambil keputusan berhenti secara mengejut. Hahahah. Sangat gila kan.

Setelah berhenti aku pun menanam anggur dirumah 3 minggu. Sepanjang aku dirumah kerja aku hanya makan tidur dan memasak untuk adik-adik aku. Ha! disebabkan ini la badan aku sekarang sudah cukup berbeza dengan dulu. Dulu cuma 39kg,now 44 kg ok ! aku pun tak tahu nak cakap macam mana badan aku boleh secepat ini. Sampai ramai yang tegur aku dah berisi. Aku dah tembam bagai la. hahah. Aku tak kesah, asalkan senang hatika korg? betul tak? Dan alhamdulillah Sekarang aku senang hati.


Ini lah aku sekarang, cuma berisi dari tahun-tahun yang lepas kan. hahha.


Ni masa bercuti di Pangkor dengan kesayangan. banyak kali aku kena bahan sebab pipi aku yang semakin bam-bam itu. hahah.

Setakat ini dulu cerita kehidupan aku. Nanti aku sambung dekat entry lain ya, Takut jorg yang membaca rasa bosan pulak nanti nak membaca aku tulis bejela-jela ni. hahaha. Dah lama tak menulis ka katakan. haha. Adios. Sayonara :)

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Tinggal LC SRI Damansara , Selamat Datang Dzul Iman Selamat Khalifah

Setelah sekian lama tak menulis entry untuk blog. Hari ini ada rasa kerajinan sedikit untuk berkongsi perkembangan terbaru sekarang.. Hampir lima bulan juga aku berkhidmat mengajar di LC sri damansara .. Macam macam pengalaman dan kasih sayang aku dapat dekat sana.. Berat hati juga nak tinggalkan LC Sri Damansara, sebab aku dah mula sayang dan kenal ragam-ragam budak dekat sana. Walaupun sometimes mereka baik , mereka nakal tapi telatah mereka tetap buat aku sayang mereka.  Lagi-lagi budak daycare yang baby tu, sumpah mmg sayang gila dekat dorg. Akan tetapi nak buat macam mana demi masa depan , aku terpaksa quit then cari kerja ditempat yang baru.. Aku tukar kerja untuk kali ini bukan artas sebab suka-suka , tapi untuk memudahkan urusan aku lepas kahwin ni.. Encik Amsyah aku dapat kerja dekat area Kota Kemuning, so aku pun cari la kerja yang berhampiran dengan dia untuk mudah ktorg nak pindah lepas kahwin ni.. Ya allah! Kalau teringat about wedding ktorg, rasa scary sgt tggal two mon…

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.




New Kids Playard (13pcs + 1pc Door)

🐰New Kids Playard (13pcs + 1pc Door)
.
🍀13pcs + 1pc Door
🍀Material : Plastic
🍀Color : Colourful
🍀Player Age : 2-7 years old
🍀Advantage : Safe, durable, colorful,
easy assembly, easy storing
🍀Usage : Family, Kindergarten, Amusement
place, preschool
.
🎯HARGA : RM380
📦free POSTAGe SM,
. http://www.wasap.my/+60162623700/haisayanaktanyaharga .