Skip to main content

One Year Already :)



ALHAMDULILLAH ! Setahun sudah berlalu kan Hubby? Langsung tidak terasa begitu cepat masa sudah berlalu meninggalkan kita kan. Baru setahun jagung kita berumah tangga, macam pahit manis kita lalui bersama. Ada waktu kita gembira tidak terkata, ada kata pahit macam kopi tanpa gula. *lagi-lagi waktu kita bergaduh kan*..


HABIT YANG PALING SUKA BOUT AMIRUL SYAHID:
  • Bila dia panggil Honey ! *bila dengar je hubby panggil honey, sengih kalau boleh nak sampai telinga*
  • Bila baring dekat riba dia, dia belai rambut and urut bahu *time tu mai la mengada-ngada, b urut sini, sini lenguh la*
  • Bila dia pimpin tangan tanpa dipinta *kalau keluar paling suka part ni*
  • Dia tak pernah lupa cium dahi bila nak keluar *ni paling suka,sbb rasa kasih sayang dia tak pernah kurang*




Hai Amirul Syahid ! 
Seronok tak menjadi suami kepada Nornajatulshima Binti Arbain? Apa khabar sayang dan rindu awak untuk isteri awak n? Masih sama , atau semakin bertambah ea? Jangan cakap berkurang pulak ! *ada yang kena balik dengan kuali kang* . 




Dari saya Nornajatulshima Binti Arbain , seronok menjadi isteri awak, bukan setakat seronok, bahagia , indah semua ada , bila bersama Amirul Syahid. Kalau ditanya mengenai rindu dan sayang buat awak, tidak pernah sekali berkurang atau berhenti dari menyanyagi awak tahu ! Semakin hari semakin sayang dan semakin rindu,. *tu yang tak boleh nak berpisah lelama dengan awak wahai suami*

Walaupun dalam masa setahun kita bersama ini masih belum yang melengkapi kita, saya harap awak akan terus tabah bersama saya. Bila kita duduk berdua kita selalu bertanya sesama sendiri, bila anak ada baby? Mesti best kalau ada baby? Terlalu tinggi angan-angan kita kan Hubby. Belum masa dan rezeki kita kan Hubby, Allah lebih mengetahui apa yang kita perlu, bukan apa yang kita mahu. Kekadang malu nak jawab soalan dari orang dah setahu, tak ada lagi ke? Cuma mampu senyum dan jawab belum ada lagi. In Sha Allah esok lusa ada rezeki Allah bagi. :) , selagi kita mampu berusaha dan berdoa kita akan cuba kan Hubby? 

Sebagai Manusia biasa , tipu kalau tidak ada rasa cemburu bila tengok orang bersalin, share gambar baby mereka. Ya selalu cemburu , dan berharap dikurniakan cahaya mata yang comel belaka. tetapi tak pernah lupa , Allah nak uji kita kan. Doakan yang terbaik buat kami ye :)


Hai Suami , Saya harap awak masih sudi melayan kelatah dan keranah saya, bersama-sama kita tempuh dugaan yang ini bersama saya. Berjanji lah untuk terus berada di sisi saya sehingga hujung nyawa awak dan semoga kita berjumpa di Akhirat Kelak. Saya akan berusahan isteri yang terbaik buat awak, semoga kita mampu melayari bahtera rumah tangga kita bersama-sama. Serta dijauhi daripada perkara-perkara yang tidak sepatutnya.


HONEY SAYANG HUBBY !!






*Thid picture , masa busday aku, aku sekalikan sambut ulangtahun aku, nak jimat punya pasal, Asalkan ada suami dan keluarga dah cukup*





 *ini pula kek yang cukup sedap*                                       *ini sahaja hadiah untuk tahun ini*

Comments

Popular posts from this blog

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.




Selamat Datang Tahun Baru, Selamat Datang Kisah Baru ...

Bila rasa rindu nak menulis datang , muncul la aku di sini. Wah ! Lama gila tak muncul dekat blog ni. Last aku menulis november 2015. Hampir dua tahun juga tidak menulis. Lama kemain nya la. Ini dah masuk Tahun 2017 , ha ! baru la muncul semula. Rasanya belum terlambat kan aku sendiri nak ucapkan 
"SELAMAT TAHUN BARU 2017, SEMOGA SEGALA IMPIAN KORANG YANG MEMBACA BLOG INI TERCAPAI DENGAN JAYA NYA !! "





Selamat datang 2017, lepas ini akan bermula kisah baru dalam kehidupan kita, untuk tahun ini aku tidak la mempunyai azam yang terlalu besar. Korang punya azam atau impian di tahun baru ini apa ya?? meh la share cerita kita ..
Untuk aku , impian di Tahun Baru 2017, Cukup sekadar dua permintaan. aku berharap aku akan dikurniakan zuriat (after two years married) .. impian amboi sangat kan ? ! hahaha... 

Impian kedua nya aku berharap peniagaan aku dan suami sukses dan semakin lebar, tidak meminta untuk mejadi kaya . Hanya sekadar ingin mencukupi untuk mebayar segala komitmen (huta…

Junior Kids Child Care Centre Bandar Mahkota Cheras

Hari ini aku nak berkongsi pasal kerjaya kehidupan aku buat masa sekarang. Buat masa sekarang aku bekerja sebagai teacher dan pengasuh Taska. Walaupun apa yang aku belajar jauh berbeza dengan pekerjaan aku sekarang, aku masih rasa bersyukur masih diberi peluang untuk mencari rezeki. Aku bukan tidak berusaha untuk mencari kerja yang lebih kurang dengan apa yang aku belajar, cuma masih belum ada rezeki mungkin. Lagipun zaman sekarang kerja tidak elok memilih sangat jadi grab saja lah apa yang ada depan mata. Asalkan dapat kumpul duit untuk masa hadapan kan? Aku sekarang bekerja di Junior Kids Child Care Centre. dekat sini ada tiga orang pekerja. Children call me Teacher Shima. So, ada juga Teacher Ida, Teacher Zue, Teacher Farah n Teacher Ita (The Owner). Tugas aku menjaga dan menjadi pengasuh kepada kanak-kanak berumur 1-2 tahun. Student yang di bawah jagaan aku ada 6 orang. Iman, Damia, Syafiqah, Syamil, Aniq Irfan dan fitri.

Ini lah anak-anak di bawah jagaan aku. Yang comel itu Iman…