Skip to main content

Janda Baik


Hola semua … Untuk kali ini aku nak cerita pasal cuti Chinese New Year hari uh la .. Masa CNY uh mesti korg banyak dapat invitation wedding kan?? Aku pun sama. Aku dapat dua undangan aku rasa penting juga la. Satu, class monitor aku punya wedding dia buat dekat Kedah, *Sorry muaz aku tak dapat dating sebab bertembung dengan wedding saudara aku* …. Aku doakan korg bahagia until Jannah and cepat-cepat dapatkan anak buah untuk DIB C . Kedua, wedding Kak Wana dekat Janda Baik. Wajib pergi sebab saudara rapat keluarga belah ayah aku.
 So, CNY hari uh aku telah ke Janda Baik. Masa ini la dapat berjumpa saudara-mara semua bagai coz ktorg pergi Majlis Perkahwinan kakak dua pupu aku. Her Name is Kak Wana. Kiranya kali ini bercuti bersama keluarga sambil attend kenduri-kendara. Hahaha.. Disebabkan ramai yang dah tahu aku dah bertunang. Penat sangat nak jawab soklan saudara mara aku. Soalan stardard la. *bila majlisnya imah??* ini ker yang bertunang hari tu ?? * hahhah. Dalam hati rasa malu gila nak jawab. Hahhaha.  Yang paling tak tahan mak ayah aku la. Siap dah jemput saudara mara aku and kenalkan aku. *ini la yang bertunang tuh* hahha adui mak lambat lagi majlisnya. Ada 8 bulan lagi. In Sha Allah.
Pasal wedding kak Wana uh memang best la. Cun habis ok bagi aku la, Sebab dia gunakan warna favourite aku ok ! Cer teka warna apa agak-agak?? Hehehe *orang yang dah lama kenal aku tahu la warna apa*, Semestinya warna PINK. Rupanya Kak Wana pon sukakan PINK J. Pelamin dia simple ala kadar saja , tak la terlalu sarat. Aku suka pokok sakura dia uh. *haihhh!dalam hati tak sabar nak wait wedding sendiri* hehhe.
Kenangan paling best dekat sana is environment dia. Memang superb la korg. Start pukul 9 malam memang sejuk gila. Memang aku tak tahu nak cakap la. Sejuk sampai semua cari sweater la. Dekat sana bilik air dorg guna air sungai. Memang sejuk la nak pergi bilik air taw. Ktorg yang besar ini pun sejuk lagikan la baby tu. Kesian dorg. Bapak aku kata tak nyah naik Genting kat sini pon dah tak tahan. Hahaha. Family aku tumpang tidur rumah Alang Nasir. Sebab rumah pengantin penuh. Dekat situ rumah dia macam rumah kampong real la. Tapi kalau malam memang seram la aku rasa sebab rumah dia dalam hutan. *wuuargghh*. Aku tidur situ pakai sweater+stoking bagai. Siyes, memang tak tahan sejuk sangat. Esok pagi ktorg mandi pakai hot water, nasib baik uma Alang Nasir ada hot water. Terima kaseh Alang sebab tumpangkan kami bermalam.
Dekat sana macam-macam la dpat buat. Disebabkan dorg pakai catering so aku dgn family aku just tolong melepak je la. Dekat sana yang best gila mesti la sungai dia. Cewwaaahhh!* Masa ini la nak lepaskan gian mandi sungai*. Dah lama tak mandi sungai dengan family kan.  Ktorg pergi mandi manda tu lepas kenduri hari sabtu tu la. Lebih kurang pukul 3 camtuh la. Ktorg g mandi dekat Chalet Pak long aku. Dia ada sediakan chalet harga pun murah saja, nama chalet dia Ar-raudhah. Sesiapa yang nak pergi bercuti ke Janda Baik tu boleh la singgah chalet tu. J. *saja nak promote sket untuk pak long*
Sekian, Semoga berjumpa lagi.










Comments

Popular posts from this blog

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.




Junior Kids Child Care Centre Bandar Mahkota Cheras

Hari ini aku nak berkongsi pasal kerjaya kehidupan aku buat masa sekarang. Buat masa sekarang aku bekerja sebagai teacher dan pengasuh Taska. Walaupun apa yang aku belajar jauh berbeza dengan pekerjaan aku sekarang, aku masih rasa bersyukur masih diberi peluang untuk mencari rezeki. Aku bukan tidak berusaha untuk mencari kerja yang lebih kurang dengan apa yang aku belajar, cuma masih belum ada rezeki mungkin. Lagipun zaman sekarang kerja tidak elok memilih sangat jadi grab saja lah apa yang ada depan mata. Asalkan dapat kumpul duit untuk masa hadapan kan? Aku sekarang bekerja di Junior Kids Child Care Centre. dekat sini ada tiga orang pekerja. Children call me Teacher Shima. So, ada juga Teacher Ida, Teacher Zue, Teacher Farah n Teacher Ita (The Owner). Tugas aku menjaga dan menjadi pengasuh kepada kanak-kanak berumur 1-2 tahun. Student yang di bawah jagaan aku ada 6 orang. Iman, Damia, Syafiqah, Syamil, Aniq Irfan dan fitri.

Ini lah anak-anak di bawah jagaan aku. Yang comel itu Iman…

Selamat Datang Tahun Baru, Selamat Datang Kisah Baru ...

Bila rasa rindu nak menulis datang , muncul la aku di sini. Wah ! Lama gila tak muncul dekat blog ni. Last aku menulis november 2015. Hampir dua tahun juga tidak menulis. Lama kemain nya la. Ini dah masuk Tahun 2017 , ha ! baru la muncul semula. Rasanya belum terlambat kan aku sendiri nak ucapkan 
"SELAMAT TAHUN BARU 2017, SEMOGA SEGALA IMPIAN KORANG YANG MEMBACA BLOG INI TERCAPAI DENGAN JAYA NYA !! "





Selamat datang 2017, lepas ini akan bermula kisah baru dalam kehidupan kita, untuk tahun ini aku tidak la mempunyai azam yang terlalu besar. Korang punya azam atau impian di tahun baru ini apa ya?? meh la share cerita kita ..
Untuk aku , impian di Tahun Baru 2017, Cukup sekadar dua permintaan. aku berharap aku akan dikurniakan zuriat (after two years married) .. impian amboi sangat kan ? ! hahaha... 

Impian kedua nya aku berharap peniagaan aku dan suami sukses dan semakin lebar, tidak meminta untuk mejadi kaya . Hanya sekadar ingin mencukupi untuk mebayar segala komitmen (huta…