Skip to main content

Junior Kids Child Care Centre Bandar Mahkota Cheras



Hari ini aku nak berkongsi pasal kerjaya kehidupan aku buat masa sekarang. Buat masa sekarang aku bekerja sebagai teacher dan pengasuh Taska. Walaupun apa yang aku belajar jauh berbeza dengan pekerjaan aku sekarang, aku masih rasa bersyukur masih diberi peluang untuk mencari rezeki.
Aku bukan tidak berusaha untuk mencari kerja yang lebih kurang dengan apa yang aku belajar, cuma masih belum ada rezeki mungkin. Lagipun zaman sekarang kerja tidak elok memilih sangat jadi grab saja lah apa yang ada depan mata. Asalkan dapat kumpul duit untuk masa hadapan kan?
Aku sekarang bekerja di Junior Kids Child Care Centre. dekat sini ada tiga orang pekerja. Children call me Teacher Shima. So, ada juga Teacher Ida, Teacher Zue, Teacher Farah n Teacher Ita (The Owner).
Tugas aku menjaga dan menjadi pengasuh kepada kanak-kanak berumur 1-2 tahun. Student yang di bawah jagaan aku ada 6 orang. Iman, Damia, Syafiqah, Syamil, Aniq Irfan dan fitri.


Ini lah anak-anak di bawah jagaan aku. Yang comel itu Iman. Menangis nombor satu. :)


ini pula aku tolong jaga baby riyadh. Suka tidur je dia yeee...

Comments

  1. Replies
    1. dah tak kerja situ sis. Sekarang dekat dzul iman. Kenapa sis?

      Delete
  2. hohoho.tak sangka selama kita kerja kat junior kids ko sempat bloging.skrg ni ko teacher zue n aku semua dah bawak diri masing2.zue balik kampung.aku pulak baru je bukak taska dekat2 ngan junior kids.
    - teacher ida-;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalammualaikum , Sila tinggalkan komen anda . Jangan segan segan yew :)

Popular posts from this blog

Selamat Tinggal LC SRI Damansara , Selamat Datang Dzul Iman Selamat Khalifah

Setelah sekian lama tak menulis entry untuk blog. Hari ini ada rasa kerajinan sedikit untuk berkongsi perkembangan terbaru sekarang.. Hampir lima bulan juga aku berkhidmat mengajar di LC sri damansara .. Macam macam pengalaman dan kasih sayang aku dapat dekat sana.. Berat hati juga nak tinggalkan LC Sri Damansara, sebab aku dah mula sayang dan kenal ragam-ragam budak dekat sana. Walaupun sometimes mereka baik , mereka nakal tapi telatah mereka tetap buat aku sayang mereka.  Lagi-lagi budak daycare yang baby tu, sumpah mmg sayang gila dekat dorg. Akan tetapi nak buat macam mana demi masa depan , aku terpaksa quit then cari kerja ditempat yang baru.. Aku tukar kerja untuk kali ini bukan artas sebab suka-suka , tapi untuk memudahkan urusan aku lepas kahwin ni.. Encik Amsyah aku dapat kerja dekat area Kota Kemuning, so aku pun cari la kerja yang berhampiran dengan dia untuk mudah ktorg nak pindah lepas kahwin ni.. Ya allah! Kalau teringat about wedding ktorg, rasa scary sgt tggal two mon…

Little Caliph Sri Damansara

im love being teacher at here now. im feels so happy with them. Enjoy this picture.




INFRARED BODY THERMOMETER

NEW ARRIVAL JULY 2017


🐰INFRARED BODY THERMOMETER
. 🍀Infrared detecting technology, non-contact, safer and healthier . 🍀Auto power-off after 18 seconds idle time, energy saving and environmental protection . 🍀Temperature unit conversion function - Deg.C / Deg.F . 🍀0.5 seconds rapid measurement . 🍀Powered by 2 x 1.5 AAA battery ( not included ) . 🍀With 3 colors backlight, high fever alarm function . 🌸Green: 34.0 - 37.3 Deg.C, safety . 🌸Orange: 37.4 - 38.0 Deg.C, low fever . 🌸Red: 38.1 - 42.9 Deg.C, high fever alarm will open automatically . 🍀Automatically remember the latest 50 groups measurement data . 🍀Perfect for your families, especially for your kids .🎯HARGA : RM49